Veel voorkomende problemen met Volkswagen ID.4

Volkswagen ID.4 Problemen

De VW ID.4 is de belangrijkste elektrische auto van Volkswagen, ontworpen om te concurreren met de Mustang Mach E, de Nissan Leaf, de Chevy Bolt, de Tesla Model Y, en de Audi Q4. De Q4 en de ID.4 zijn gebouwd op een identiek platform, wat betekent dat de Q4 een meer premium versie van de ID.4 is.

De ID.4 is nog niet zo lang te koop, wat betekent dat de betrouwbaarheid op lange termijn nog steeds een mysterie is. Maar gezien het feit dat EV’s inherent betrouwbaarder zijn dan traditionele auto’s met verbrandingsmotor, zou de ID.4 degelijk moeten zijn.

Hoe dan ook, de meest voorkomende VW ID.4. problemen hebben te maken met de elektrische systemen, de remmen, de ophanging, de bouwkwaliteit, en problemen met de uitrusting en afwerking. De meeste van deze kunnen relatief eenvoudig worden opgelost, maar ze worden ook meestal veroorzaakt door een gebrekkige VW kwaliteitscontrole.

Al met al is de ID.4 een relatief betrouwbare auto, maar hij zou ook beter kunnen. De meeste VW modellen hebben de neiging om beter te worden met latere modellen, dus de ID.4 zal waarschijnlijk ook beter worden na een mid-cycle refresh die er in de komende jaren aan zou moeten komen.

VW ID.4 – Problemen met de elektrische systemen

Het komt niet als een verrassing dat een elektrische auto wordt geleverd met een overvloed aan mogelijke elektrische problemen. Dit is tegenwoordig een gegeven voor de meeste EV’s omdat autofabrikanten nog maar net EV-oplossingen op grotere schaal beginnen te implementeren. Enkele eigenaars hebben gemeld dat de auto zonder duidelijke reden afslaat, terwijl anderen hebben gemeld dat de auto vermogen verliest.

Elektrische problemen zijn niet alleen voorbehouden aan de auto-verplichte systemen, maar ook het infotainmentsysteem, de back-up camera, en de nabijheid sensoren. Begrijpelijkerwijs, sommige van deze zijn belangrijke veiligheidsproblemen, wat betekent dat ze moeten worden verzorgd zo spoedig mogelijk.

  BMW VS Volkswagen betrouwbaarheid - wat is beter?

VW ID.4 – Problemen met de remmen

Waarschijnlijk een van de ergste problemen in verband met de VW ID.4 zijn de remmen die plotseling hun remkracht verliezen. Een eigenaar vertelde dat zijn ID.4 plotseling alle remkracht verloor wat resulteerde in een ongeluk waarbij de auto volledig werd afgeschreven.
Een paar eigenaren meldden dat de auto plotseling begon te accelereren zonder enige reden en zelfs tegen andere auto’s botste. Ze zeiden dat ze niet in staat waren om de remmen aan te trekken omdat de auto niet reageerde op hun inputs. VW heeft geen commentaar gegeven op deze kwestie, maar sommige bronnen stellen dat VW wel degelijk op de hoogte is.

VW ID.4 – Problemen met de ophanging

De ID.4 lijkt soms last te hebben van merkwaardige problemen met de ophanging, waarbij de auto knarsende geluiden begint te maken. Sommige specialisten hebben verklaard dat dit probleem te wijten is aan problemen met de bussen die mogelijk sneller dan verwacht breken.

Zorg er dus voor dat u de ophanging van de ID.4s grondig inspecteert voor u beslist om een stap te zetten. Het is vermeldenswaard dat deze klachten niet zo frequent zijn, maar problemen zoals deze hebben meestal invloed op zwaardere auto’s na een paar jaar van gebruik.

VW ID.4 – Problemen met de bouwkwaliteit

De VW ID.4 heeft op twee verschillende manieren last van problemen met de bouwkwaliteit. Ten eerste maakt de wagen duidelijk gebruik van verschillende kostenbesparende methodes omdat VW een ton geld heeft verloren door het Dieselgate schandaal. Als zodanig zijn veel VW producten, met name de ID en de Golf line-up nu voorzien van goedkopere sierdelen in vergelijking met de Mk7.5 Golf bijvoorbeeld.

  Is Porsche Cayenne hetzelfde als VW Touareg?

Bovendien heeft de ID.4 soms problemen met ongelijke paneelnaden die vrij gemakkelijk zichtbaar kunnen zijn. De meeste mensen verklaren dat dit meestal te wijten is aan een slechte kwaliteitscontrole wanneer ze de fabriek verlaten.

VW ID.4 – Uitrusting en bekledingsproblemen

De VW ID.4 staat er ook om bekend problemen te ondervinden met betrekking tot veel van de interieur onderdelen en uitrusting. VW heeft zelfs de ID.4 teruggeroepen omdat de auto een slecht bevestigde laadplank had die mogelijk kon breken en alle bagage in de passagiersruimte kon katapulteren.

Sommige eigenaars hebben ook problemen met het zonnedak gemeld, waarbij het zonnedak van de auto niet altijd goed uitgelijnd was. Problemen met verkleuringen in het interieur zijn zeldzaam, maar sommige eigenaars hebben erover geklaagd. Al met al zullen problemen zoals deze waarschijnlijk worden opgelost met de komende ID.4 modellen, omdat VW de neiging heeft om deze op te lossen wanneer ze zich ervan bewust zijn.

FAQ Sectie

Moet ik een Volkswagen ID.4 kopen?

De VW ID.4 is tegenwoordig een relatief populaire EV en veel mensen twijfelen om hem te kopen. U moet zich ervan bewust zijn dat de ID.4 een instap EV is, wat betekent dat hij echt zijn best doet om premium te zijn, maar het uitvoeringsniveau is niet altijd in staat om dat te rechtvaardigen.

Dit is niet noodzakelijk een probleem met de ID.4, maar eerder met alle EV’s op de huidige markt. Hoe dan ook, de ID.4 is een echt interessante auto en je zou hem moeten overwegen als je op zoek bent naar een EV. De ID.4 biedt een meer premium badge in vergelijking met Nissan en Chevy en is ook een beetje beter uitgerust, vooral de hogere modellen.

  Veelvoorkomende problemen met Volkswagen Arteon

Kan ik een proefrit maken in een VW ID.4?

Als u geïnteresseerd bent in de aankoop van een ID.4, kunt u het beste naar een VW showroom gaan en de auto uittesten. VW eist dat u een aansprakelijkheidsverklaring ondertekent, wat betekent dat u verantwoordelijk wordt gesteld als er iets met de auto gebeurt.

VW is zich ervan bewust dat de belangstelling voor de ID.4 groot is, dus ze zullen u waarschijnlijk een proefrit laten maken. VW is zich er echter ook van bewust dat niet alle mensen weten hoe ze een elektrische auto moeten besturen. Kijk daarom eerst een paar online video’s door voordat u besluit een proefrit aan te vragen.

Is de VW ID.4 de moeite waard?

De VW ID.4 biedt een goede prijs-kwaliteitverhouding omdat het een VW is en omdat hij redelijk geprijsd is. Sommigen vinden de ID.4 een beetje te duur, maar dat is de realiteit van de volledig elektrische auto. In de wereld van elektrische auto’s is de ID.4 eigenlijk een relatief goedkope auto.

Al met al is de VW ID.4 inderdaad de moeite waard, dus informeer zeker naar een proefrit bij uw lokale VW dealer.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts