Veelvoorkomende problemen met Mercedes B180

Mercedes B180 Problemen

De Mercedes Benz B-Klasse is het instapmodel van de Mercedes familie-auto die bedoeld is voor diegenen die zowel een luxe auto als een familie-auto willen. De B-Klasse werd voor het eerst geïntroduceerd in de late jaren ’90, maar de eerste paar modellen waren niet echt allemaal zo luxe, noch begeerlijk als je zou verwachten dat een Mercedes zou moeten zijn.

De huidige en vorige generaties zijn beduidend beter, want ze zijn een stuk ruimer en luxueuzer. Het B180 model gebruikt een 4-cilinder motor met ongeveer 120-136pk wat niet echt iets is wat je zou willen van een auto zo groot als de B-Klasse.

De vorige generatie (W246) B-Klasse is niet zo betrouwbaar als de huidige (W247) B-Klasse, en de meest voorkomende problemen met beide zijn te wijten aan de transmissie, ophanging, lekkages, motor-gerelateerde problemen, en mogelijke elektrische problemen.

De meeste van deze problemen zijn niet ernstig, maar ze moeten wel zo snel mogelijk worden verholpen. Anders zult u waarschijnlijk meer ernstige problemen ondervinden die kunnen eindigen met oog-watering rekeningen. Als u geïnteresseerd bent in het kopen van de B180, de W247 generatie is competities boven zijn voorganger.

Mercedes B180 transmissie problemen

De 7-versnellingsbak van de B180, vooral de W246, is gevoelig voor een groot aantal verschillende problemen, zoals traag schakelen, niet willen schakelen, doorslippen van de versnelling of knarsende geluiden. Deze kunnen worden opgelost op veel verschillende manieren, afhankelijk van wat er eigenlijk mis is met de transmissie.

Soms moet je een component of twee te vervangen, of gewoon vervangen van de olie, terwijl op andere momenten moet je de hele versnellingsbak te vervangen in een keer. Dit is een stuk duurder en lastiger, maar is iets wat u zult moeten doen als u uw B-Klasse weer op de weg wilt hebben.

  Mercedes W204 - alles wat u moet weten

Mercedes B180 ophangingsproblemen

Zowel de W246 als de W247 zijn ook gevoelig voor problemen met de ophanging, vooral als het aankomt op kloppende geluiden. Deze worden meestal veroorzaakt door defecte anti-roll bussen die weliswaar duurzaam zijn, maar niet in staat om lang mee te gaan. Gelukkig zijn deze eenvoudig te vervangen omdat ze goedkoop en gemakkelijk te bereiken zijn.

Soms is de B-Klasse vatbaar voor meer ernstige problemen als gevolg van het voortdurend rijden over oneffen wegen en agressieve kuilen. Dit kan leiden tot allerlei scheuren in het veersysteem die de neiging hebben om toe te voegen gedurende de levensduur van de auto.

Mercedes B180 lekkage probleem

Europese luxewagens staan bekend om hun problemen met allerlei soorten lekken, vooral als het gaat om olie. Veel eigenaren van een B-Klasse hebben ook problemen met het brandstofsysteem gemeld, waarbij ze brandstofgeuren uit de achterkant van de auto voelen komen. De olielekkages zijn te wijten aan versleten slangen en dichtingen die gemakkelijk kunnen worden vervangen.

De brandstof lekkage kwestie is meestal neer op een defecte “O” ring die is een bekende kwestie met veel Mercedes-modellen. Deze kunnen soms misplaatst of gebarsten zijn, zodat het oplossen van deze soms vereist dat u ofwel de “O” ring vervangt of deze gewoon opnieuw afstelt volgens de specificaties van de fabrikant.

Mercedes B180 motor-gerelateerde problemen

Het meest voorkomende motor-gerelateerde probleem met de B180 is het falen van de injectorafdichting. Als u een schurend geluid hoort wanneer u de motor aanzet, is de kans groot dat uw injectorafdichtingen de schuldige zijn. Deze kunnen ook gemakkelijk worden opgespoord als u ook een constante trilling in de auto voelt. Als u beide waarneemt, zijn uw injectorafdichtingen de oorzaak.

  Mercedes A160 - Alles wat u moet weten

Om dit probleem op te lossen, hoeft u alleen maar de injector afdichtingen te vervangen en u zou goed moeten zijn om te gaan. De B180 heeft ook de neiging om soms het afslaan van de motor te ervaren, wat te wijten kan zijn aan veel verschillende redenen.

Mercedes B180 elektrische problemen

De B180 is soms bekend om allerlei elektrische problemen, zoals elektrische ramen niet werken, problemen met de elektrische achterklep, GPS-problemen, telefoon connectiviteit problemen, infotainmentsysteem bugs, en glitches ervaren. Deze problemen komen bij veel Mercedes-modellen voor, meestal bij oudere modellen.

De nieuwe B-Klasse is niet zo gevoelig voor deze problemen als de vroegere modellen, maar ze zijn toch het vermelden waard omdat ze bij veel modellen voorkomen. Deze zijn meestal software-gerelateerd en ze hebben niet de neiging om een lange tijd duren, dus je moet goed met deze. Soms zult u echter sommige systemen moeten vervangen als het probleem aanhoudt.

FAQ Sectie

Moet ik de Mercedes W246 B-Klasse kopen?

De W246 B-klasse is nu een relatief goede deal, want veel van deze auto’s zijn voor relatief haalbare prijzen te krijgen. Als u er dus een vindt die financieel interessant is, is het een goede koop. Vermeldenswaard is dat de W246 B-klasse niet zo betrouwbaar is als de W247, maar als u hem goed onderhoudt, zult u er waarschijnlijk nog lang plezier van hebben.

  Welke Mercedessen hebben een turbo?

U kunt uw aandacht beter richten op de latere modellen met minder kilometers op de teller, omdat deze niet zo moeilijk zijn om mee te leven als de eerdere modellen.

Moet ik de Mercedes W247 B-Klasse kopen?

De W247 B-klasse is het nieuwste model van de B-klasse op de markt en past perfect in het huidige Mercedes-gamma. Het is een betrouwbaardere, luxueuzere, ruimere en meer geavanceerde versie van de W246, en als zodanig zeker het overwegen waard.

De W247 B-klasse moet in staat zijn om al uw behoeften aan zitruimte te bevredigen, want het is een echt concurrerende Mercedes familie auto. De meeste mensen die deze kopen hebben meestal een grotere familie. Als u daar behoefte aan hebt, is de W247 een uitstekende auto.

Heeft de Mercedes B180 te weinig vermogen?

Dat hangt ervan af wat u van een auto verwacht. Als u gewend bent om in auto’s met meer dan 200 pk te rijden, zal de B180 voor u aanvoelen als een slak. Aan de andere kant, als u niet zo op snelheid en acceleratie gesteld bent, is de B180 prima. De B-Klasse is een gezinsauto en dat betekent dat snelheid en acceleratie geen prioriteit zijn.

120 pk voor een auto zo groot als de B-Klasse komt objectief gezien te kort. Dat merk je wanneer je op de snelweg wilt inhalen of invoegen.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts