Beste SUV voor lange afstanden

Als u de neiging hebt om veel tijd op de weg door te brengen, wordt een comfortabele auto eerder een noodzaak dan pure luxe. Veelvuldige langeafstandsritten maken ons moe en kunnen zelfs allerlei gezondheidsproblemen veroorzaken, zoals vervormingen van de ruggengraat, hoge bloeddruk en stress.

Hoe dan ook, als u kiest voor een SUV met comfortabele, in meerdere richtingen verstelbare stoelen die zich aanpassen aan uw rug en die veel aanpassingen in de rijpositie in het algemeen bieden, zal uw rug het waarschijnlijk minder zwaar te verduren krijgen.

Als de SUV in kwestie bovendien over veel nuttige technologie beschikt, zoals automatische cruise control met lane keep assist en automatisch remmen/accelereren, zou hij lange ritten op de snelweg en files in de stad moeten verlichten.

De uitstekende geluidsisolatie komt uw oren ten goede, zeker in combinatie met een high-end audiosysteem dat de hele ervaring net dat tikkeltje aangenamer maakt. Bekijk dus zeker de SUV’s uit dit artikel als u uw langeafstandsritten zo aangenaam mogelijk wilt maken.

Kia Telluride – Een goed alternatief voor high-end SUV’s

De Kia Telluride is nog een nieuwkomer in het segment van de grote SUV’s, maar het lijkt erop dat de Telluride een geweldige lange-afstandservaring biedt tegen een relatief betaalbare prijs. De Telluride wordt standaard of als optie geleverd met veel comfortvoorzieningen, wat betekent dat je bijna alles in de Telluride kunt krijgen.

De zetels van de Telluride zijn beschikbaar met zetelverwarming en -ventilatie, wat uw ritten een stuk comfortabeler moet maken. Premium geluidssystemen, verstelbare rijpositie, goed zicht en een over het algemeen serene en stille cabine zijn ook de sterke punten van de Kia Telluride.

  Wat is de grootste SUV op de markt?

Cadillac Escalade – Een technologiefeest op wielen

Er zijn een paar verschillende manieren waarop fabrikanten geneigd zijn luxe aan te bieden. Sommigen richten zich op de basis, zoals pluche vering, veel leder, houten bekleding en geweldige isolatie, terwijl anderen zich vooral richten op technologie, en de Escalade doet het op beide manieren.
De stoelen in de Escalade zijn gemakkelijk comfortabel genoeg voor bestuurders van alle soorten en maten, ongeacht waar je zit. Meervoudig verstelbare stoelen en stuurwiel, een knallende stereo-installatie, deuren met dubbele beglazing en actieve ruisonderdrukking zorgen ervoor dat de Escalade zo stil is als moderne auto’s maar kunnen zijn.

Audi Q5 – Een comfortabele compacte executive SUV

Audi is een merk dat bekend staat om het aanbieden van verbazingwekkend comfortabele auto’s die gemakkelijk korte woon-werkverkeer en lange afstanden kunnen rijden, en de Q5 is niet anders. Het interieur van de nieuwe Q5 is prachtig vormgegeven met minimalistische accenten die een lust voor het oog zijn, met veel luxe en veiligheidsvoorzieningen.

De nieuwere Audi-modellen maken gebruik van uiterst efficiënte motoren die zijn afgestemd op constant pendelen met hoge snelheden. De geboden ruimte is enorm, ook al is de Q5 technisch gezien een compacte SUV. Meerwegstoelen met massagefunctie zijn beschikbaar en moeten worden overwogen als u vaak lange afstanden aflegt.

Bentley Benteyga – High-end SUV in overvloed

De Bentley Continental GT coupé wordt algemeen beschouwd als de allerbeste langeafstandsauto die je in alle prijsklassen kunt kopen en de Benteyga is in feite een Continental GT met een verhoogde rijpositie en veel meer praktische mogelijkheden. De Benteyga is dan ook uitgerust met alles wat je van een GT mag verwachten, en nog veel meer.

  Welke banden passen op mijn auto

De Benteyga is voorzien van alle luxe opties die je je maar kunt voorstellen, maar waar de Benteyga zich onderscheidt is de manier waarop een Bentley over de weg rijdt. Hoewel veel mensen de Benteyga beschouwen als een veredelde Audi Q7, vervagen deze stereotypen zodra u in de weelderig ogende cabine stapt.

Rolls Royce Cullinan – De meest luxueuze SUV ter wereld

Als u er zeker van wilt zijn dat u de meest luxueuze behandeling krijgt die u in een SUV kunt krijgen, dan moet u voor de Rolls Royce Cullinan gaan. De Cullinan biedt in bijna alle opzichten luxe superioriteit, want de Cullinan is precies en alleen op comfort afgesteld, waar de meeste SUV’s, waaronder de Benteyga, ook sportieve eigenschappen beogen.

Dit betekent dat de post-opulente Cullinan niets anders beoogt dan ongeëvenaard comfort te leveren. De ophanging is boterzacht en van een heel andere klasse dan al het andere op de weg. De materialen zijn ongeëvenaard en de technologie is net zo indrukwekkend als in de meest geavanceerde SUV’s die er zijn.

FAQ Sectie

Zijn SUV’s beter voor lange afstanden dan sedans?

Ook al bieden SUV’s heel wat voordelen bij het rijden, zoals off-road capaciteiten, een verhoogde rijpositie die u een beter algemeen zicht geeft, en een meer bevelend gevoel. Een SUV is nog steeds niet het beste type auto dat je kunt krijgen voor lange afstanden, want die eer behoort nog steeds aan een sedan.

  Kun je te zwaar zijn voor een auto?

Sedans zitten lager bij de grond en hebben meestal banden met een lager profiel, wat betekent dat ze minder windweerstand bieden en dus minder windgeruis. Omdat de banden kleiner zijn, maken ze ook minder lawaai. Efficiëntie is ook beter bij een sedan omdat een sedan meestal minder weegt dan een vergelijkbare SUV.

Wat maakt een SUV tot een goede SUV voor lange afstanden?

Als u een goede SUV voor lange afstanden wilt, moet u er een vinden die comfort, ruimte, technologie, geruisloosheid en praktisch nut biedt. Dit betekent dat terrein-SUV’s met dikke banden zeker niet geschikt zijn, omdat ze lang niet zo comfortabel zijn.

Luchtvering met instelbare rijhoogte is gunstig voor een superieure SUV omdat dit betekent dat de auto in kwestie zijn rijhoogte kan aanpassen afhankelijk van de rij-omgeving. Ruiten met dubbele beglazing, adaptieve cruise control, veel opbergruimte en veel cubby spaces zijn ook wenselijk.

Zijn hybride SUV’s goed voor lange afstanden?

Hybrides hebben het voordeel dat de totale MPG-resultaten verbeteren als u de hybride aandrijflijn maximaal benut en dat betekent dat u zo veel mogelijk op regeneratief remmen moet vertrouwen. De meeste lange afstanden worden echter afgelegd op snelwegen waar weinig tot niet wordt geremd.

Dit betekent dat een hybride niet gemaakt is voor lange afstanden, maar eerder voor dagelijks woon-werkverkeer in binnenstedelijke gebieden waar u het meest kunt profiteren van regeneratief remmen.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts