Veel voorkomende problemen met de Renault Modus

De Renault Modus is niet het bekendste model van Renault, want hij werd alleen aangeboden tussen 2004 en 2012. In die tijd wist Renault er een flink aantal van te verkopen, omdat compacte MPV’s in die tijd erg populair waren omdat ze veel voordelen in één pakket combineerden.

De Modus is echter niet de meest veelbelovende auto op het gebied van betrouwbaarheid en daarom hebben we besloten de Modus uitgebreid te onderzoeken. We noemen alle veelvoorkomende problemen met de Renault Modus en vertellen je waar je op moet letten als je op zoek bent naar een tweedehands exemplaar.

De meest voorkomende problemen met de Renault Modus zijn motorproblemen, elektrische problemen, problemen met de carrosserie en uitrusting en problemen met de versnellingsbak. Sommige van deze problemen zijn vrij vervelend, maar niet al te ernstig, terwijl andere problemen een hele klus kunnen zijn om helemaal op te lossen.

Al met al, als je geïnteresseerd bent in het kopen van de Renault Modus tweedehands, moet je je due diligence doen en alle ins en outs van de Modus onderzoeken en proberen te gaan voor een relatief goed onderhouden exemplaar met een goede onderhoudshistorie en niet te veel kilometers op de klok.

Motorproblemen

Een van de meest voorkomende problemen met de Modus is dat de EGR-klep het begeeft, waardoor er zwarte rook uit de uitlaat komt en je auto moeite heeft om constant te accelereren. Dit betekent dat de EGR-klep uitlaatgassen in de turbo laat, wat niet ideaal is voor de klep, de motor en vooral de turbocompressor.

  Veel voorkomende problemen met de Renault Laguna

Soms kun je de EGR schoonmaken, maar als dat niet helpt, moet je hem helemaal vervangen. Als de motor onregelmatig loopt, moet je ook meteen de bobines inspecteren en als er een kapot is, zorg er dan voor dat je ze alle vier tegelijk vervangt, want dat is altijd een beter idee.

Elektrische problemen

De meest voorkomende problemen met de Renault Modus zijn elektrische problemen, zoals buitenlichten die het begeven door binnendringend water aan de achterkant of doordat de voorste lamp heel vroeg doorbrandt. Andere elektrische problemen zijn defecte dashboards die niet de juiste gegevens of helemaal geen gegevens lijken weer te geven.

We moeten ook vermelden dat de centrale vergrendeling het kan begeven, dat de actuators van de elektrische ramen het ook kunnen begeven en dat de elektronische handrem het op den duur ook kan begeven. Al met al heeft de Modus veel potentiële elektrische problemen, dus let hier goed op als je besluit er een te kopen.

Problemen met carrosserie en uitrusting

De Modus heeft ook last van nogal dure carrosserie- en uitrustingsproblemen, zoals een verwarming die het volledig kan begeven en kan weigeren om warme lucht of welke lucht dan ook te blazen. De motor van het schuifdak kan ontploffen, waardoor je het schuifdak niet meer kunt openen.

Andere mogelijke problemen zijn corrosie in sommige carrosseriepanelen van de auto, omdat het moeilijk is om water in het tapijt en de kofferbak te krijgen. Dit kan vooral gevaarlijk zijn als het niet in een vroeg stadium wordt opgelost, omdat corrosie een auto langzaam volledig kan vernielen en enorm kan devalueren.

  Is de Renault Captur een goede auto?

Problemen met de versnellingsbak

De meeste van deze auto’s hebben een handgeschakelde versnellingsbak die moeite kan hebben met schakelen, knarsende geluiden en slippende versnellingen. Dit kan het gevolg zijn van algehele slijtage van de versnellingsbak en slecht onderhoud, die beide moeten worden uitgevoerd om te voorkomen dat de versnellingsbak het begeeft.

De koppeling en de bijbehorende plaat kunnen heel snel slijten, wat resulteert in heel moeilijk schakelen en een slippende koppeling. Al met al versnelt en verergert het gebrek aan onderhoud deze problemen, dus probeer goed op te letten hoe jouw specifieke Modus is onderhouden voordat je hem kocht, want dat kan je op de lange termijn veel geld besparen.

Nieuwere auto’s hebben ook problemen, waarover je hier meer kunt lezen: Renault Kadjar problemen, Renault Captur problemen of Renault Twingo problemen.

FAQ

Waarom is Renault gestopt met de Modus?

Renault stopte met het maken van de Modus in 2012 als gevolg van dalende verkoopcijfers en een verschuiving in de consumentenvraag naar crossover SUV’s en grotere voertuigen. De Modus was een kleine, compacte auto die vooral was ontworpen voor de Europese markt, waar hij zware concurrentie ondervond van andere kleine auto’s zoals de Fiat Panda.

Bovendien was de Modus gebaseerd op hetzelfde platform als de Renault Clio, wat betekende dat hij duurder was om te produceren dan sommige van zijn concurrenten. Daarom besloot Renault om de Modus uit productie te nemen en zich te concentreren op andere modellen die populairder waren bij de consument en winstgevender voor het bedrijf.

  Veel voorkomende problemen met de Renault Zoe

Welke auto verving de Renault Modus?

Renault verving de Modus door de Captur, een subcompacte crossover SUV die in 2013 op de markt kwam. De Captur was ontworpen om te concurreren met populaire modellen als de Nissan Juke en de Peugeot 2008 en is een commercieel succes voor Renault.

De Captur is vandaag de dag nog steeds te koop en Renault slaagt er ook in om er een heleboel van te verkopen. Dat is logisch, want de Captur is precies het type auto dat de meeste gemiddelde Europese klanten in hun garage willen hebben.

Wat is het verschil tussen de Renault Grand Modus en de Modus?

De Grand Modus is 23 cm langer dan de gewone Modus, met een wielbasis die 9 cm langer is. Dit betekent meer binnenruimte en een grotere bagageruimte. De Grand Modus heeft ook een hogere daklijn dan de gewone Modus, waardoor passagiers meer hoofdruimte hebben.

Hij heeft ook de optie om een derde achterbank toe te voegen, waardoor hij tot vijf passagiers kan vervoeren, terwijl de gewone Modus slechts plaats biedt aan vier passagiers. Over het geheel genomen is de Renault Grand Modus ontworpen om meer binnenruimte en veelzijdigheid te bieden dan de gewone Modus, waardoor het een goede keuze is voor gezinnen of mensen die grotere spullen moeten vervoeren.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts